Klasslärare Cecilia Ekmark

Resurs Jenny Carlberg Karlsson & Jessica Gerebrand

Veckobrev v.21-22

Hej!

Det är nu man inser vad lite tid vi har kvar innan sommarlovet. Många trådar som ska knytas ihop och ämnen som ska avslutas. Vi fortsätter att arbeta med Vasatiden och djupdyker lite i reformationen samt Gustav Vasas söner som var minst sagt lite speciella. Vi fortsätter också med att skriva argumenterande texter i svenskan. Har eleverna berättat att jag hade en muntlig uppgift med dem där de skulle argumentera för att alla barn skulle få äta godis varje dag? Den gick inget bra för era kloka barn såg till hälsoaspekter och liknande. Uppgiften slutade med att barn inte alls ska få äta godis varje dag! Underbart trots att det inte blev som jag tänkt mig!

På tisdag den 22/5 är det vaccinering för tjejerna i klass 5. De har fått hem lappar om det samt pratat med skolläkare Jeff om eventuella frågor de kunde tänkas ha.

Onsdag den 23 maj kommer vi att ha ANDT. Vi kommer att prata om alkohol, droger, doping och tobak.

Bokbussen kommer onsdag den 30 maj. Kom ihåg att ta med böcker om ni har några hemma.

Måndag: Stängningsdag, all verksamhet är stängd.

Tisdag: Tjejerna i klassen vaccineras.

Onsdag: ANDT hela dagen med Heléne och Päivi. (Ingen slöjd)

Torsdag: Vanlig dag.

Fredag: Idrott; se idrottsplanering.

Måndag: Musik.

Tisdag: Vanlig dag.