Klasslärare Cecilia Ekmark

Resurs Jenny Carlberg Karlsson & Jessica Gerebrand

Veckobrev v.37-38

Då var det dags igen för veckobrev. Vi har precis avslutat medeltidens första halva som handlade om hur människorna under medeltiden hade det. Andra delen heter Kungarna och krigen. Vi kommer att bekanta oss med Magnus Ladulås, Atterdal och vilken roll Hansan spelade i städer som ex. Visby.

Vi fortsätter även att arbeta med Nordens geografi och den senaste veckan har vi pratat en hel del om golfströmmen och dess betydelse för Nordens klimat. Vi kommer att fortsätta kika på olika processer i naturlandskapet som har betydelse för människan och kulturlandskapet (ex. landhöjningen). Det är en hel del skrivande och eleverna börjar komma in i tänket med att skriva för att visa vad de lärt sig.

På onsdag 13/9 är det skoljoggen på skolan. Starten går ca. 9.45 och vi beräknar att vi är färdiga vid 11.00. Det betyder att slöjden kommer att bli kraftigt nerkortad den veckan. Det finns möjlighet att byta om innan och att duscha efter om man vill. Vi behöver ingen fika den dagen utan serverar frukt och lunch som vanligt. Vattenflaska kan man ta med om man vill. Vi har vätskekontroll efter vägen.

Vi har även två datum för skolfoto (mån och tisdag 18-19/9) I skrivandets stund vet jag inte vilken dag som blir femmans fotodag. Jag återkommer så fort jag vet vilken dag det blir.

Läxor: Läxorna för vecka 37 delas ut på måndag i början på vecka 37 eftersom det är friidrottsdag imorgon fredag. Det blir matteläxa och engelska glosor.

Vecka 38 blir det en matteläxa samt en i svenska.

v.37

Måndag: Idrott

Tisdag: Vanlig dag.

Onsdag. Skoljoggen 9.45 – ca.11.00. Ta med kläder och skor att springa i.

Föräldramöte 18-20

Torsdag: Läxläsning 13.30-14.30