Klasslärare Linnéa Johansson

Resurs Anna Bornström

Veckobrev - Klass 3

Veckobrev Klass 3 - v.47-48

Hejsan! Vintern verkar ha hittat hit på riktigt och de senaste dagarna har vi kunnat leka ute i snön på rasterna. Tänk på att skicka med varma kläder, vantar och mössa nu när kylan är här.

Veckorna som gått har vi startat igång arbetet med rymden (NO). Vi har bland annat börjat läsa om planeter och gjort en karta över vårt solsystem. I svenskan har vi nu gjort klart DLS-testerna. Eleverna har varit mycket flitiga och gjort sitt bästa - resultaten hjälper mig att lägga upp den fortsatta undervisningen i svenska. Denna vecka har vi också börjat titta närmare på faktatexter och börjat skapa egna. Vi jobbar också med att söka information i böcker och på nätet och har diskuterat vad säkra källor är. På SO:n med Cicci jobbar klassen vidare med forntiden och har nu kommit fram till bronsåldern. I matematiken jobbar vi på med multiplikation, division och sambandet mellan dessa räknesätt.

En förändring i schemat sker från och med nästa vecka. Idrotten kommer numera att ligga enbart på torsdagar. Mer info på separat lapp.

Måndagen 27/11 kommer jag att vara ledig. Vikarie för mig blir Fia Persson – som det ser ut just nu. Anna finns i klassen som vanligt.

Bokbussens tid i december är flyttad från 6/12 (som är studiedag) till 11/12.

Läxor: Ny rättstavningsläxa och matteläxa kommer med hem denna fredag – inlämning & läxförhör fredag 24/11. Nästa fredag kommer en SO-läxa från Cicci samt en läsförståelseläxa – inlämning fredag 1/12.

Måndag: Vanlig dag.

Tisdag: Vanlig dag.

Onsdag: Vanlig dag.

Torsdag: Idrott = ombyte. Läxhjälp.

Fredag: Läxförhör sj-ljudet. Inlämning matteläxa.

Måndag: Vanlig dag. Linnéa ledig – Fia Persson vikarie.

Tisdag: Vanlig dag.

Onsdag: Vanlig dag.

Torsdag: Idrott = ombyte. Läxhjälp.

Fredag: Inlämning läsförståelseläxa och SO-läxa.

Trevlig helg!

Vänliga hälsningar, Linnéa & Anna