Klass 3

 

 

 

Klasslärare Linnéa Johansson

Resurs Anna Bornström

Veckobrev - Klass 3

Veckobrev Klass 3 - v.12-13

 

Hejsan!

Den här veckan har utvecklingssamtalen kommit igång. Jag räknar med att ha hunnit träffa er alla innan påsklovet v.14. J Vi har också påbörjat de nationella proven. Proven pågår från och med denna vecka fram till v.20 och genomförs som en så naturlig del i undervisningen som möjligt. Detta har ni fått hem information om tidigare. Proven har ett tema vi arbetar runt och det blir både sagor, kartor och ledtrådar i samband med proven för att skapa nyfikenhet och sammanhang för eleverna. Vi kommer mestadels att genomföra proven torsdagar och fredagar, då det stämmer bäst överens med klassens schema. Under de gångna veckorna har vi mest arbetat med repetition i matematik och svenska inför de ovan nämnda proven. Men vi har också hunnit med en hel del annat. Som till exempel eget skapande på bilden – vi gjorde armband med multiplikationstabellerna med hjälp av sifferpärlor. Vi har också läst om olika författare. Vi har haft klassråd där mycket funderingar kring stort och smått diskuterades samt läst om olika bildverktyg på tekniklektionerna och skrivit texter på dator - bland mycket annat.

 

De kommande veckorna består mest av vanliga skoldagar. Med undantag för tisdag 20/3 då eleverna slutar tidigare eftersom personalen åker på läromedelsmässa i Örebro och fredagen 30/3 som är röd dag innan lovet. Ni har fått hem info från rektor om tisdagen då eleverna har förkortad skoldag. De som går på fritids slutar denna dag kl. 11.00 och går då direkt till fritids och äter sedan lunch kl 12.00 - hämtning som vanligt. De elever som åker buss äter lunch kl. 11.30 och slutar sedan 12.00 då bussarna går hem. Eftersom det är många klasser som slutar samtidigt denna dag är vi tacksamma om de föräldrar/vårdnadshavare som har möjlighet hämtar sitt/sina barn på skolan denna dag, för att underlätta för våra busschaufförer.

 

Läxor: Matteläxa, repetition sannolikhet och statistik samt skrivläxa till fredag 23/3.

Veckan därpå kommer en matteläxa i läxboken med hem – (OBS!) inlämning torsdag 29/3.

(Fredag = långfredag = påsklov). Torsdagen 29/3 blir det ingen läxhjälp då det är dagen före lov och eleverna är läxfria över påsklovet.

 

Vecka 12

Måndag: Vanlig dag.

Tisdag: Kortare dag. Personalen åker på läromedelsmässa, eleverna slutar tidigare.

Onsdag: Vanlig dag.

Torsdag: Idrott = ombyte. Nationellt prov i svenska. Läxhjälp.

Fredag: Nationellt prov i matematik. BOKBUSS. Inlämning matteläxa + skrivläxa.

 

Vecka 13

Måndag: Vanlig dag.

Tisdag: Vanlig dag.

Onsdag: Vanlig dag. Nationellt prov i svenska.

Torsdag: Idrott = ombyte. Påsklunch. Nationellt prov i matematik. Ingen läxhjälp. Inlämning matteläxa.

Fredag: Långfredag = Påsklov.

 

Trevlig helg!

Vänliga hälsningar, Linnéa & Anna.

 

 

.

 

 

Välkommen till Löa skola!

 

KONTAKT

Östra Löa 304, 714 94 Kopparberg

0580 - 301 00

rektor@loaskola.se

 

HITTA HIT