Klasslärare Linnéa Johansson

Veckobrev - Klass 3

Klass 3 - Veckobrev v.23-24

Hejsan!

Då var det dags för läsårets sista veckobrev. Nu återstår knappt en och en halv vecka innan det är dags för eleverna att gå på ett välförjänt sommarlov!

Veckorna som gått har vi fortsatt att göra färdigt projekt och böcker. I svenskan har vi arbetat en del med stavning och i matten har vi gjort mattegrupper efter elevernas önskemål. Vi har också haft sista idrottslektionen inomhus (där eleverna bestämde aktiviteterna själva). I tisdags hade vi en fantastisk förmiddag vid badplatsen här i Löa med både sol, bad, fiske och många glada skratt.

Från tisdag till onsdag nästa vecka övernattar de som vill på skolan. Mer info om detta har ni fått hem. Onsdag är röd dag och ledigt. På torsdag kommer vi tillsammans med Cicci att ha en ”utedag” i skogen med tema ”forntiden” (SO) på förmiddagen. Vi är tillbaka på skolan till lunch och har idrott som vanligt på eftermiddagen. Den som vill får denna dag ta med sig en liten fika eller matsäck att mumsa på i skogen. Vi äter frukt som vanligt. På fredag har som traditionen bjuder 6:orna sin årliga brännbollsmatch mot lärarna. Då är övriga klasser publik och hejar på. J Sista veckan är måndag en vanlig dag - då vi myser lite extra tillsammans, tränar skolavslutningssånger och städar bänkar och klassrum. Sista dagen (tisdag) har eleverna kortare skoldag. Fritidsbarnen går till fritids kl. 11 och äter sedan lunch med fritids. De som inte är på fritids äter lunch kl 11 och slutar 11.30 – då bussarna börjar köra hem. Denna dag är vi som vanligt glada om de som har möjlighet hämtar sitt barn på skolan för att underlätta för våra busschaufförer. Återsamling för skolavslutningen kl 17.45 vid skolan.

Läxor: Med detta vecka brev skickar jag hem terminens sista läxa. En matteläxa med multiplikationstabellerna. Inlämning fredag 8/6.

Jag vill avsluta med att återigen tacka för ett underbart läsår! Jag är så fantastiskt glad att jag fått chansen att lära känna era underbara ungar och jobba i världens bästa klass under det gångna året. Det har varit ett lärorikt år med mycket skratt och glädje som jag tar med mig så mycket från. Inte minst i form av vänskap, kärlek och allt som era barn lärt även mig. Ni är fantastiska! Jag hoppas att både ni föräldrar och barnen vet att jag finns kvar på skolan och att min dörr alltid står öppen för er.

Måndag: Vanlig dag.

Tisdag: Vanlig dag. Övernattning i skolan.

Onsdag: Ledigt (Nationaldagen – röd dag)

Torsdag: Forntidsdag i skogen + idrott ute. Läxhjälp.

Fredag: Vanlig dag. Brännbollsmatch. Inlämning matteläxa.

Måndag: Vanlig dag.

Tisdag: Sista skoldagen. Kortare skoldag. Återsamling vid skolan 17.45.

SOMMARLOV!

Vi önskar er en skön sommar!

Hälsningar, Linnéa & Anna.

Viktiga datum att komma ihåg:

Tisdag 8/5 - Fritidshemmens dag (Klass 3 slutar 12.30)

Onsdag 9/5 - Bad i Klacken

Lördag 19/5 - utearbetsdag för föräldrar/vårdnadshavare