Klasslärare: Elin Johansson

Veckobrev klass 3

Veckobrev klass 3, v. 12 och 13

Hejsan!

Dessa två veckor som har passerat har bla innehållit: problemlösning, läsförståsele om vilda djur, skriva berättelse, stava ord med –ck, våra sinnen, mönster, tallinjen och formulera räknehändelser till givna uppgifter(ex. 12/4 Mia har 12 kakor, hon ska fördela kakorna i 4 burkar. Hur många blir det i varje burk?)

Heléne har nu börjat hos oss som resurs en period. Nästan alla eleverna kände igen henne så hon blev varmt mottagen! Hon kommer att finnas med på flera av våra raster samt en hel del i klassrummet.

Vi har så smått börjat med nationella proven genom att göra självskattning i svenska och matematik. Nästa vecka drar vi igång på allvar. Det är olika känslor bland eleverna, några är nervösa och några är förväntansfulla.

“Rocka sockorna”: torsdag 21/3 uppmärksammar vi denna dag. Eleverna får gärna klä sig i omaka strumpor 🙂

Läxor:

Till tisdag 19/3: Bingel matte och skrivläxa(-ck).

Till tisdag 26/3: Bingel matte och skrivläxa(j-ljudet).

Viktiga datum:

21/3 Rocka sockorna.

Studie och stängningsdagar 24/5.

Sportlov 18/2 - 22/2

Kortare skoldag: 14/3

Påsklov 23/4 - 26/4

Vänliga hälsningar från personalen i klassen 😊