Klasslärare Linnéa Johansson

Veckobrev - Klass 3

Veckobrev v.38-39 - Klass 3

Hej på er!

Veckorna svishar förbi i en väldig fart och det känns som om hösten är här på riktigt med kyligare dagar och en del regn. Förra veckan var (som ni säkert redan vet) både jag och Anna tyvärr sjuka några dagar. Tur i oturen var att vi åtminstone inte var sjuka samtidigt utan i ”omgångar” och någon av oss fanns på plats i klassen varje dag.

Under veckorna som passerat har vi arbetat på som vanligt vid sidan om alla extra aktiviteter vi haft. Lingonplockardagen resulterade i 100 liter (!) lingon. Bra jobbat av både elever och personal! Friluftsdagen på Olovsvallen var även den mycket lyckad med många aktiva och glada elever. I onsdags sprang vi skoljoggen där alla deltog och gjorde sitt bästa. I vår klass gjorde vi det lite extra festligt med ansiktsmålning innan loppet för de som ville. Vi hade en super härlig dag! På onsdagskvällen var det föräldramöte. Jag har skickat hem lite info om vad som togs upp på mötet till de föräldrar som inte kunde delta.

På måndag 18/9 är dags för skolfotografering. Klassen kommer att fotas under förmiddagen. Jag vill också berätta att vi under nästa vecka kommer att börja arbeta lite mer med ”bingel” i klassen. Bingel är en digital utbildningsplattform med webbövningar och spel i ”bingelvärlden” där eleverna på ett roligt sätt får möjlighet att repetera och befästa sina kunskaper. Eleverna känner till bingel sedan innan då de arbetat lite med det redan i åk 2 - men jag vet inte hur det ligger till med er föräldrar? Hur som helst skickar jag med ett informationsbrev gällande bingel. I brevet finns era barns användarnamn och inlogg, som barnen kan logga in med hemifrån - bara man har en dator eller surfplatta med internetanslutning. Tanken är också att jag ska kunna skicka digitala läxor via bingel. Jag tänkte testa med den första nästa fredag. Så prova gärna logga in tillsammans med era barn under den kommande veckan. Skulle det vara så att man inte har tillgång till internetanslutning eller känner sig osäker så finns alltid läxhjälpen på torsdagarna.

Läxor: Matteläxa & läsläxa den kommande veckan med inlämning fre 22/9

Nästa fredag provar vi bingel-läxa som ska vara färdig fre 29/9

Måndag: Skolfotografering, annars vanlig dag.

Tisdag: Vanlig dag.

Onsdag: Vanlig dag.

Torsdag: Idrott ute. Utekläder, handduk & tvål. Läxhjälp.

Fredag: Idrott Inne. Ombyte, handduk & tvål. Inlämning matteläxa samt läsläxa.

Måndag: Vanlig dag.

Tisdag: Vanlig dag.

Onsdag: Vanlig dag.

Torsdag: Bild (Ingen idrott) Läxhjälp.

Fredag: Idrott ute. Utekläder, handduk & tvål. Inlämning bingel-läxa.

Trevlig helg! Hälsningar, Linnéa & Anna.