Klasslärare: Elin Johansson

Resurs: Matilda Råsstock Ekmark och Alicia Lagerlöf

Veckobrev klass 3

Veckobrev klass 3, 38-39

De veckor som har passerat har vi bla. jobbat med att skriva en berättelse med temat skogen, skriva faktatext och läst texter om åska. Vi har diskuterat olika förklaringar av åska ex “Tors hammare” om dessa är vetenskap eller tro.

I matten har vi tränat på olika strategier för subtraktion och addition och problemlösning.

I teknik har vi vikt pappersflygplan, då fick vi träna på att följa en instruktion men även att mäta våra kast. I no har vi lärt oss lite om kusten och ängen.

I so har klassen tillsammans med Cecilia bla. läst om hur människan började använda vargar som husdjur och vad de första människorna i norden hade för jobb.

Skoljoggen gick bra! Solen gjorde oss sällskap runt den längre banan som elever och personal tog sig runt i eget tempo.

Bokbussbesöket blev lyckat. Vilken stor buss de hade fylld med massor av böcker!

Skolfoto tar vi på måndag 17/9 efter 9.30 rasten. Om ombyte önskas så finns tid och möjlighet till det.

Vi har brandövning måndag 24/9 med test av larmet och utrymning.

På torsdag 27/9 går vi till skogen och grillar pinnbröd, degen ska vi göra i ordning innan, då tränar vi både matematik och svenska :). Vi tar med frukt och dryck dit. Vi är tillbaka till lunch. Tänk på oömmakläder och lämpliga skor. Ingen matsäck behövs.

Läxor:

Till tisdag 18/9: text och uppgifter på Bingel.

Till tisdag 25/9: matte och svenska på Bingel.

Viktiga datum:

Studie-stängningsdagar: 19/9 och 7/12. All verksamhet är stängd!

Skolfoto: 17/9 kl. 10.15

Brandövning: 24/9

Skogen: 27/9

Höstlov: vecka 44

Mörkerkväll: 8/11 mer info kommer. Det är en obligatorisk skoldag som är förlagd på kvällen. Kompensation sker vid jullovet.

Höstiga hälsningar från personalen i klassen 😊

Veckobrev klass 3, 35-36

Så var vi igång igen! Vi har varit mycket i skogen för att träna olika ämnen praktiskt, vi har bl.a. tränat positionssystemet. I svenska har vi tränat mycket på läsförståelse och på bilden har vi skapat fiskar och maneter. I matten i klassrummet har vi repeterat och arbetet med uppställning addition.

Första lektionen i slöjd gick mycket bra. Klassen träffade både Fia och Jenny för att gå igenom regler, titta på slöjdsalarna och se en slöjdfilm. Nästa vecka ska de börja jobba i salarna.

Vi har haft besök av skolans nya kurator, Åsa Nilsson, som presenterade sig i de olika klasserna. Hon kommer att jobba en förmiddag per vecka.

Ang. Bingel har Max familj ett tips att använda Internet Explorer, det fungerar bäst.

Det är toppen om alla eleverna har bra kläder och skor för utevistelse varje dag. Det underlättar för raster och utelektioner.

Läxor…

… till tisdag 28/8 Bingel och att presentera sig själv muntligt mha. 3 föremål.

…till tisdag 4/9 Bingel samt läsprotokoll.

Viktiga datum:

Studie-stängningsdagar: 19/9 och 7/12. All verksamhet är stängd!

Lingonplockning: 3/9

Bokbuss: 5/9

Skoljoggen: 12/9

Skolfoto: 17/9 och 18/9

Höstlov: vecka 44

Vänliga hälsningar från personalen i klassen 😊

Kontaktuppgifter:

Elin 070-2652550(helst sms), eller e-post.

Matilda 070-3064017

Alicia 073-5260155