Klasslärare: Helene Stuxgren

Resurs: Josefin Stridälv, Jesper Johansson

Veckobrev Klass 2

Hej på er!

Vi har haft en arbetsam vecka i klass 2. De jobbar och jobbar på lektionerna. Välskrivningen som vi började med denna veckan har fungerat superbra och eleverna arbetar tyst och lugnt med det 10 min varje morgon innan lektionen drar igång. De tränar handstilen, hur bokstaven ser ut, att skriva av och att skriva på en rad vilket inte alltid är självklart.

Jag har anmält klassen till ”skolklassikern” JIPPI!! Ska bli så kul att satsa på rörelse, hälsa och välbefinnande. Det är En svensk klassiker som nu gjort en tävling/ ett projekt för skolor att anamma. Vi ska i klassen tillsammans jobba med:

* Simning (Vansbrosimmet) 3 km

* Löpning (Lidingöloppet) 30 km

* Skidor/stavgång/skridskor (Engelbrektsloppet/Vasaloppet) 90 km

* Cykling (Vätternrundan) 300km

* 4 st Energiutmaningar som handlar om kost, rörelse och hållbarhet

Skickar med ett informationsbrev i plastfickorna med information vad det är och vad det innebär. Skolklassikern håller på till maj 2019 så vi har massa tid på oss att göra skojiga saker tillsammans. Ibland kommer det kanske en läxa som har med detta att göra. Vi kommer just nu att koncentrera oss på Utmaning nr 2, löpning och simningen.

När vi var och simmade i Lindesberg idag simmade klassen 6000m tillsammans!!!!! så där är vi i mål redan men vi kommer fortsätta att samla simkilometrar ända fram till maj!

Jag kommer också att skicka hem ”kort” som eleverna kan fylla i hemma om de gör saker hemma på sin fritid, exempel springer en tur, åker och badar med er föräldrar och simmar, åker skidor eller skridskor i vinter eller tar en cykeltur. Då skriver man i på kortet hur lång sträcka/tid man gjort och tar med det till skolan så för jag in det! Vi börjar från och med nu :) Gå gärna in och läs mer på www.skolklassikern.se

Nästa vecka drar utvecklingssamtalen igång med er, eleverna, mig eller Hélene. De kommer att fortlöpa under veckorna 42-43 eller efter överenskommelse med er. Jag skickade ut sms till de föräldrar jag ska träffa. Det är några som inte svarat än. Hör gärna av er snart så vi får boka en tid. Denna termin är det trivselsamtal och vi kommer att gå igenom sociala frågor och ämneshjulet som vi gjort i klassrummet inför samtalet. Välkomna!

Det blir inget föräldramöte denna termin utan det kommer vi att lägga i Januari istället eftersom vi nu träffas på utvecklingssamtalen och då blir det mer naturligt att ses igen och följa upp frågor och funderingar som kommer upp på samtalen. De flesta föräldrar önskade att föräldramötet skulle vara olika kvällar för olika klasser så det kommer att bli så. Datum fastställer vi senare. Jag ser också föräldramötet som ett tillfälle när ni föräldrar får träffas och prata/diskutera olika samtalsämnen som läggtider/uppfostran/konflikthantering/ mfl ämnen. Detta var också önskan från föräldrar i klassen. Mötet ska kännas meningsfullt att komma till!

Önskar er en trevlig helg!

Hälsningar Maria, Jesper & Josefin

maria.soderlund@hotmail.com