Klasslärare: Elin Johansson

Resurs: Ulrika Ringvall, Zandra Luth

Veckobrev Klass 2

Hej!

Den här veckan har vi startat upp ett nytt kapitel i ZickZack som heter "Sök, Soja sök!" Det handlar om en polishund. Vi har haft bra samtal om vad hundar och andra djur kan arbeta med. Vi kommer att fortsätta detta kapitel nästa vecka.

I matten har vi introducerat ett tankesätt för addition med tiotalsövergång(ex. 8+5). Vi använde oss av äggkartongen och arbetade i smågrupper. Det var full aktivitet i och utanför klassrummet med massor av matteprat. Nöjd fröken! 😊 Vi har även hunnit med att träna uppställning i addition.

Idag fredag, hade klassen extra engelska till de flesta elevers förtjusning. Helene jobbade för mig på förmiddagen då jag satt i ett långt möte.

Vi avslutade veckan med att delta i en tävling om idrottsstjärnor. Vi såg filmer om olika svenska idrottare och sedan fick alla rösta. Alla vinner varsin reflex men vi väntar med spänning på om se om skolan även har turen att vinna ett penningpris.

Helene kommer att vikariera i klass 1 som klasslärare under Marias föräldraledighet med start i december. Vi i klass 2 har turen att få ha kvar henne som ansvarig för ämnen engelska 😊

v. 46

måndag 13/11 - gärna extra frukt/macka

tisdag 14/11 - engelska, musik. Matteläxa tillbaka.

onsdag 15/11 - gärna extra frukt/macka. Ny läxa hem.

torsdag 16/11 - simskola

fredag 17/11 - ev. läxhjälp

v. 47

måndag 20/11 - gärna extra frukt/macka

tisdag 21/11 - engelska, musik. Läxa tillbaka.

onsdag 22/11 - gärna extra frukt/macka. Ny läxa hem.

torsdag 23/11 - simskola

fredag 24/11 - Besök av Max mamma Petra som ska berätta om deras hund Smart som jobbar som räddningshund.

ev. läxhjälp

Påminner om stängningsdag onsdag 6/12 och julmarknad med Lucia onsdag 13/12(mer info kommer).

Ta hand om varandra i höstrusket!