Klasslärare: Elin Johansson

Resurs: Ulrika Ringvall, Alicia Lagerlöf

Veckobrev Klass 2

Veckobrev klass 2, v. 3 och 4

Hej och god fortsättning på 2018!

Det var så kul att få träffa alla eleverna igen! Vi kom snabbt in i våra rutiner och det känns bra.

Klassrummet har fått ny golvmatta, resultatet blev ljust och fint.

Idrotten gick bra. Jesper(idrottsläraren) har även varit med klassen som vikarie för Ulrika en dag, så nu är han ett känt ansikte.

I matten jobbar vi med 2:ans multiplikationstabell. Detta är den första tabellen vi jobbar med. Under vårterminen kommer vi att jobba med fler. Matteläxan till nästa tisdag är om 2:ans tabell och finns på Bingel. Träna gärna tabellen ofta så eleverna lär sig detta.

I no kommer vi att jobba med temat "vatten". Klass 2 och 3 kommer att ha ett samarbete i detta tema. Det gäller inte alla lektioner och moment, men ibland jobbar vi tillsammans. Vi har haft uppstart med att eleverna fått önska vad de vill lära sig om vatten. Oj, vad många bra förslag eleverna hade!

Vi har även arbetat lite med ordningstalen 1-9.

Den andra läxan kommer att vara en intervju som eleverna ska genomföra med valfri vuxen. De ska fråga om yrket. Intervjun ska sedan användas till att skriva en beskrivande text. Skrivandet gör vi i skolan.

Bokbussen kommer onsdag 17/1.

Påminner om att hålla koll efter huvudlöss.

v. 3

måndag 15/1 - Gärna extra frukt/macka.

tisdag 16/1 – musik. Bingelläxa om klockan klar.

onsdag 17/1 - Ny Bingelläxa och intervjuläxa hem. Bokbuss, Gärna extra frukt/macka.

torsdag 18/1 - Idrott. Skridskor, hjälm, vattenflaska och bra kläder.

fredag 19/1 – Vaccination.

v. 4

måndag 22/1 - Gärna extra frukt/macka

tisdag 23/1 – musik. Ny Bingelläxa samt någon mer.

onsdag 24/1 – gärna extra frukt/macka

Torsdag 25/1- Idrott. Skridskor, hjälm, vattenflaska och bra kläder.

Fredag 26/1

Ha det så bra!

//Vi vuxna i klassen

________________________________________________________________________________________________