Klasslärare: Elin Johansson

Veckobrev Klass 2

Veckobrev klass 2, v. 38 och 39

Hejsan!

Under dessa två veckor som har varit har vi bl.a räknat subtraktion med hjälp av tallinjen, lärt oss om vokaler, plockat lingon, skrivit dagbok, jämna och udda tal samt läst olika texter. Vi har fortsatt lära oss om rymden. Det var intressant att lära sig begrepp som universum och Vintergatan. Vi har även hunnit med att lära oss om hösten. Hela klassen gjorde tillsammans en lång faktatext om hösten.

Under en lektion arbetade vi om ”röntgensyn”. Fråga gärna barnen hemma.

Skolfotograferingen sker måndag 18/9. Vi kommer att ta kort efter förmiddagsrasten, så om ni vill skicka med ett ombyte så är det helt okej 😊

Läxan till tisdag 26/9 blir ett nytt läsprotokoll med samma upplägg.

Skoljoggen gick mycket bra! Alla(F-2) sprang/joggade/gick under 10 minuter. De fick under denna tid springa så många varv de orkade. Skogen var full med glada och pigga barn 😊

Utvecklingssamtalen drar snart igång och sker under oktober. Denna termin är fokus på trivsel. Inga omdömesblanketter kommer att skrivas. Eleverna kommer att få vara mer delaktiga genom att få leda samtalen mer än tidigare terminer. Jag kommer att skicka hem en lapp med dagar och tider. Fyll i och skicka tillbaka senast fredag 22/9.

v. 38

måndag 18/9Skolfoto.

tisdag 19/9Läsprotokoll in.

onsdag 20/9 Nytt läsprotokoll med hem.

torsdag 21/9 Simskola. Badkläder, handduk och tvål.

Fredag 22/9

v. 39

måndag 25/9

tisdag 26/9 Läsprotokoll in.

onsdag 27/9Ny läxa hem.

torsdag 28/9 Simskola. Badkläder, handduk och tvål.

Fredag 29/9

Viktiga datum:

Skolfoto sker 18/9

Studiedagen(stängningsdag) 18/9 är flyttad till 2/10.

Höstlov v.44

Studiedag(stängningsdag): 6/12

Många glada hälsningar från oss vuxna i klassen 😊

___________________________________________________________________________________________________

Veckobrev klass 2, v. 36 och 37

Hejsan!

Vi har börjat komma igång ordentligt med skolarbetet. Dock väntar vi fortfarande på matematikboken men all matematik måste som tur är inte läras ut via ett läromedel. Vi har istället vid en lektion använt oss av skogen där vi övar ental och tiotal. Det var kul att se hur engagerade eleverna var(några bilder ligger på skolans Facebook sida) 😊

Vi har börjat med ett arbetsschema där vi tränar flera olika delar ur ämnet svenska. Denna vecka inledde vi även ett kapitel med temat glass i boken ”Läsrummet”.

På engelskan har klassen fått en hund vid namnet ”Floppy”. Honom måste vi hjälpa att förstå språket svenska för han kan bara engelska. Eleverna har fått en lärobok och de är ivriga att arbeta.

Det har blivit populärt att ha med många fina suddgummin till skolan. Det är okej så länge de inte används för lek. Jag har vid några tillfället bett elever att lägga ner sudden i bänkarna.

Lingonplockning 5/9: skolan har som tradition att varje höst plocka lingon som sedan blir lingonsylt som serveras i matsalen. Vi går till skogen redan på morgonen och är tillbaka till lunch och äter mat som vanligt. Man får ha med en liten matsäck(inte godis eller läsk) denna dag 😊 Tänk på att ha oömma kläder och lämpliga skor. De som har bärplockare, hink och rensgaller får gärna ta med. NAMNA sakerna!

Bokbuss 6/9: Ta med eventuella låneböcker till skolan i god tid. De som vill får låna böcker.

Skoljoggen 13/9: Hela skolan springer på förmiddagen ”Skolgjoggen”. Mer info kommer!

Föräldramöte 13/9: Vi bjuder in alla föräldrar/vårdnadshavare till ett föräldramöte kl. 18-20. Om det är något särskilt ni önskar att vi ska prata om så meddela mig gärna innan. En separat inbjudan kommer snart!

v. 36

måndag 4/9

tisdag 5/9Lingonplockardag. Läxa in(läs och matte).

onsdag 6/9 Bokbuss. Ny läxa hem.

torsdag 7/9 Simskola. Badkläder, handduk och tvål. Zandra ledig, Fia är vikarie.

Fredag 8/9

v. 37

måndag 11/9

tisdag 12/9 Läxa in. Helene ledig.

onsdag 13/9Skoljoggen. Läxa hem. Föräldramöte

torsdag 14/9 Simskola. Badkläder, handduk och tvål. Ulrika ledig, Helene vikarie.

Fredag 1/9

Viktiga datum:

Skolfoto sker 18, 19/9. Återkommer med vilken dag klass 2 fotas.

Studiedagen(stängningsdag) 18/9 är flyttad till 2/10.

Höstlov v.44

Studiedag(stängningsdag): 6/12