Klasslärare: Maria Söderlund

Resurs: Sara Melin

Veckobrev Klass 2

Hej på er!

Här kommer ett veckobrev för två veckor framåt. Denna vecka har William Long varit och filmat i skolan/klassen då och då. Barnen har fått frågat honom frågor om filmkameror och om hans jobb. Det har gått jättebra! Tomas kom in en dag och pratade trivselregler.

På torsdag är det föräldramöte kl. 18.00 uppe i vårt klassrum. Välkomna! Har ni glömt att lämna in lappen men vet att ni kommer kan man även skicka ett mejl och bara bekräfta det.

På idrotten två veckor framåt kommer vi att vara ute så termobyxor, vantar och mössa!

Tisdag 12/2 vecka 7 kör vi Barnens vasalopp! Skicka gärna med en tjockare tröja att åka i eller vindjacka. De brukar bli jättesvettiga. Gärna en vattenflaska, även om de får saft och frukt av skolan.

I onsdags var bokbussen här och jag bad barnen/hjälpte dem att låna böcker som de kan ha hemma att läsa i. Svenskaläxan två veckor framåt kommer nämligen vara att läsa 15 minuter varje dag. Jag skickar hem ett schema som kan lämnas in på fredagen. Om de inte har med sig bok hem kan det vara för att de sa att de har massor av böcker hemma som de redan läser och ville fortsätta i den! Självklart är det läsningen som är viktig, ni därhemma hjälper dem att hitta en bok 

VIKTIGT! Jag måste tyvärr byta mejladress så jag vore tacksam om ni som vill ha mejl till er i fortsättningen med bara skickar ett Hej så jag får er adress till maria.soderlund@loaskola.se All kontakt per mejl sker via denna mejladress i fortsättningen  Jag ska försöka kolla den en gång om dagen! Sms är bäst om man vill ha snabbare svar!

Måndag: Vanlig skoldag

Tisdag: Vanlig skoldag

Onsdag: Idrott ute, varma kläder!

Torsdag: Läxläsning 12.30-13.30 Föräldramöte på kvällen kl. 18.00!

Fredag: Vanlig skoldag, inlämning engelskläxan

Läxor:

Svenska – läsa 15 minuter varje dag

Engelska - stencil

Måndag: Vanlig skoldag

Tisdag: Barnens vasalopp, längdskidor, tröja, vattenflaska

Onsdag: Idrott/teknik ute – varma kläder

Torsdag: Läxläsning 12.30-13.30

Fredag: Inlämning läxor/lässchema

Läxor:

Svenska: läsa 15 minuter varje dag

Matematik – stencil

Viktiga datum på vårterminen 2019:

Studie/stängningsdagar:

13/3 och 24/5

”klämdagar” :

31/5 och 7/6

Sportlov: Vecka 8

Påsklov: vecka 17

Önskar er en fin vecka!

Maria & Heléne

Hör gärna av er om ni har funderingar!

Maria S. 0702 62 39 32

Sjukanmälan görs som vanligt till skola 0580-30095 (köket), buss/fritids