Klasslärare Maria Söderlund

Veckobrev för klass 1

v. 35 & 36

Hej därhemma!

Dagarna rullar på och det har redan blivit dags att skriva ett nytt veckobrev. Vi har denna vecka börjat arbeta lite mer på lektionerna och det är mycket nytt för barnen. Inte bara kunskapsmässigt utan det är också en prövning i att kunna sitta still på sin stol, räcka upp handen när man vill prata och lyssna på kompisarna och fröken. Nog så jobbigt ibland!

Skogsutflykterna är underbara. De är nyfikna och vetgiriga. Leker som bara den och leken är ett perfekt sätt att lära känna varandra och nya klasskamrater. Jag skulle givetvis ha skrivit det i förra brevet, men det är 19 elever totalt i klassen nu. Tre nya ansikten sen förra året. Kevin Siewert, Vincent Horvath och Alexander Elvenäs. De är så välkomna till klassen och har blivit väl omhändertagna av kamraterna!!

Leksaker till skolan

Vi är tacksamma om leksaker får stanna hemma eller om de måste med så ska de under skoltid stanna i ryggsäcken. En nalle kan absolut få följa med på morgonen som trygghet, men den får vara på nalledagis i klassrummet under dagen eller stanna i ryggsäcken när vi jobbar.

Fidget Spinner

Får följa med men räknas som leksak och får vara i ryggsäcken under lektionstid.

Kalasinbjudningar

Ska skötas privat, men om man bjuder hela klassen är det ok att skicka via skolan.

Adresslista

Är det ok att jag skickar med adresslista hem som vi har här på skolan. Kan vara bra om era barn vill leka på fritiden. På listan står namn, adress, telefonnummer, mejladresser och anhörignamn och nummer.

Om någon av er inte vill visa något av detta så skicka ett mejl till mig innan tisdag nästa vecka så tar jag bort de uppgifterna. Hör jag inget tolkar jag det som ett ok.

Hemsida/fb-sida

Påminner om att skolan har en hemsida där ni kan kolla aktuell info, matsedel, busstider, veckobrev mm. (Jag ska bli duktigare på att lägga ut där!!!!)

Skolan har också en facebook sida där vi lägger ut bilder på aktiviteter som vi gör mm. Jag skriver aldrig ut namn! Sök på ”Löa friskola”

På onsdagen den 6/9 kommer bokbussen till skolan. Ett rullande bibliotek där vi får låna böcker och ha dem i skolan eller ta med hem för att läsa. Den kommer en gång i månaden. Har ni gamla böcker hemma sen förra läsåret så skicka gärna med dem till skolan snart så de finns här i tid.

Jag kommer att vänta med loggboken ett tag till jag ser att eleverna är redo för det. Skicka tillbaka den hit nu efter helgen så förvarar jag den här tills det är dags igen. Om det är något ni vill meddela mig efter helgen så skicka ett sms, ring eller en lapp. Jag ska skärpa till mig och kolla mejlen oftare :) Blir tyvärr inte så ofta!

Måndag 28/8: Vanlig skoldag

Tisdag 29/8: Idrott, ute

Onsdag 30/8: Vanlig skoldag

Torsdag 31/8: Skogen

Fredag 1/9: Läxinlämning

Läxor: Matte, läxboken läxa 1 och Svenskaläxa – ”Här är en…” till fre 1/9

Måndag 4/9: Vanlig skoldag

Tisdag 5/9: Idrott, ute

Onsdag 6/9: Bokbussen kommer

Torsdag 7/9:Skogen

Fredag 8/9: Läxinlämning

Läxor denna vecka: Svenska – bokstaven L & E till fre. 8/9

Önskar er en trevlig helg!

/Maria & Josefin