Klasslärare: Linnea Johansson

Veckobrev Klass 1

Veckobrev v.13 - Klass 1

Hejsan!

Veckan som gått hade vi ”vänskapsvecka” i klassen. Vi har pratat mycket om allas lika värde och den alltid aktuella frågan ”hur kan vi vara bra kompisar?” Vi har också gjort en trivselenkät tillsammans där eleverna fick svara på frågor om hur de trivs i skolan och vad de känner att de behöver för att kunna göra det. Vi har tillsammans också gjort en ”snällburk” där vi hjälptes åt att hitta på snälla saker man kan säga till varandra som vi sedan skrev på lappar och la ner i burken. Då och då får eleverna ta en lapp i burken. Vi konstaterade att det kan kännas ganska bra när man får en komplimang. Särskilt om man känner sig lite ledsen eller nere över någonting som hänt. Vi fick också tillfälle att diskutera vad det egentligen innebär att vara snäll. I vanlig ordning många kloka funderingar och resonemang från eleverna - jag är mycket nöjd med de diskussioner vi haft under veckan.

I torsdags rockade vi sockorna för fulla muggar och pyntade även klassrummet med strumpor som vi målade på veckans bildlektion. Vi kikade också närmare på vad dagen står för och varför den kom till från början.

I matten har vi arbetat med diagram. Vi har också jobbat vidare med huvudräkningsstrategier och tittat närmare på hur vi med hjälp av att ha koll på ental och tiotal lättare kan räkna ut även större tal. Vi har haft NO där vi pratade om våra fem sinnen. Vi fortsatte även arbetet med årstider och månader. I svenskan har vi fortsatt träna skrivning så det ryker om pennorna och även så smått börjat träna självständig läsning.

Nästa vecka ser ut som vanligt. Jag kommer att vara ledig torsdag och fredag. Planerad vikarie i mitt ställe kommer som det ser ut just nu att bli Anna B. Elle finns på plats i klassen som vanligt.

Tider för utvecklingssamtalen skickar jag ut så fort de är färdiga nästa vecka.

De som inte lämnat in lappen om önskemål på tider kommer att tilldelas en ledig tid.

Läxor:

Liten matteläxa (blad med ental & tiotal) och läsaläxa (Mini).

v.13

Måndag: Vanlig dag. Grupp 2 slutar 13.30.

Tisdag: Skogen. Kläder efter väder. Grupp 1 slutar 13.30.

Onsdag: Vanlig dag. Läxhjälp.

Torsdag: Idrott = Ombyte + handduk. Linnéa ledig – vikarie.

Fredag: Vanlig dag. Inlämning matteläxa och läsläxa. Linnéa ledig – vikarie.

Trevlig helg!

Vänliga hälsningar, Linnéa & Elle.