Klasslärare: Linnea Johansson

Veckobrev klass 1

Veckobrev Klass 1 - v.38

Hej på er!

Vi har haft en bra vecka i klassen. Nu känns det som att vi har börjat komma igång ordentligt med det mesta och dagarna flyter på bra med rutiner och skolarbetet.

Den här veckan har vi jobbat vidare som tidigare i de olika ämnena. Vi har målat fantasidjur av stenar som vi tog med hem från skogen förra veckan. I sagoskogen har Nyckelpigan Nora och Myran Mia flyttat in. Vi har pratat och jobbat mycket med känslor. Hur känns det i kroppen när man är glad, arg, rädd eller ledsen? Hur hanterar vi våra känslor och vad får oss att känna som vi gör? Eleverna har som vanligt mycket kloka tankar och tillsammans upptäcker vi hur vi kan vara både lika och olika och att alla har sitt eget unika sätt och sina egna känslor.

I skogen var vi som planerat en lite kortare stund den här veckan. Det fungerade bra och vi kör på likadant nästa vecka. Vi jobbar vidare med att vara snälla mot varandra, förstående och be varandra om ursäkt när det blir tokigt ibland i leken. Jag var tyvärr sjuk i onsdags men har fått rapport om att eleverna sprang som bara den på skoljoggen. På torsdagen var jag tillbaka igen och vi räknade då ut att klassen tillsammans (sammanlagt) hade sprungit 66(!) varv på den lilla slingan (ca 1km) i skogen. Wow! Bra jobbat.

Under veckan har jag fortsatt med den individuella kunskapsavcheckningen och vi har bekantat oss med vår nya läsebok – ”Mini och den magiska stenen”. Jag försöker hinna med att lästräna en kort stund enskilt eller i liten grupp med alla elever en gång i veckan. Sen övar vi förstås mycket tillsammans i klassen. Idag kommer första läsläxan med hem. Läs den gärna flera gånger hemma, fyll i och skicka med tillbaka nästa fredag. Som sagt kan lästräningen hemma (gärna dagligen) göra mycket för era barns läsinlärning.

Vi har också startat upp arbetet med ”Bingel” denna vecka – en digital utbildningsplattform där eleverna på ett lekfullt sätt kan arbeta med olika uppgifter. Det är lite som ett spel med ett lärande syfte och man kan arbeta med det både hemma och i skolan. Jag får genom plattformen en god möjlighet att anpassa uppgifter efter varje elev och granska resultaten av övningarna de utför. Jag skickade med ett informationsbrev med elevernas inloggningsuppgifter hem i torsdags. Längre fram kommer även vissa läxor att komma via bingel.

På måndag 17/9 är det skolfotografering. Klassfoto och enskilda bilder tas under förmiddagen. På onsdag 19/9 är det studiedag och stäningsdag.

Läxor: Läsläxa ur ”Mini och den magiska stenen”. Inlämning fredag 21/9.

v.38

Måndag: Skolfotografering. Grupp 2 slutar 13.30.

Tisdag: Skogen. Liten matsäck. Grupp 1 slutar 13.30.

Onsdag: Studiedag. All verksamhet stängd.

Torsdag: Vanlig dag. Alla slutar 13.30.

Fredag: Vanlig dag. Inlämning läsläxa.

Trevlig helg! Önskar Linnéa & Elle

__________________________________________________

Viktiga datum för de första veckorna i åk 1 – ht2018

3/9 – Lingonplockning

5/9 – Bokbussen

12/9 – Skoljoggen

17/9 – Skolfotografering

19/9 - Studiedag

Fler datum, såsom för föräldramöte, m.m. är ännu inte fastslagna, men info kommer så fort jag vet mer.