Klasslärare: Linnea Johansson

Veckobrev Klass 1

Veckobrev 1:an - v.3

Halloj!

Vårterminens första vecka har gått och det är skönt att vara igång igen.

De första dagarna har vi ägnat åt att komma igång igen efter lovet.

Vi har bland annat startat upp arbetet med några utav våra nya läroböcker.

I den nya matteboken har det handlat om pengar. Ett område som vi var inne och nosade på redan förra terminen och som de flesta eleverna tycker är spännande. Vi har också fått en ny lärobok i svenska som heter Zick Zack. När det gäller undervisningen i svenska så lämnar vi nu grundarbetet med bokstäverna och deras ljud och går vidare med mer läs- och skrivinlärning.

Vi har också hunnit med bild och engelska bland annat. På bildlektionen låg fokus på finmotorik då vi klippte, klistrade och dekorerade sniglar. På veckans engelskalektion tränade vi på veckodagarnas namn och ordning samt olika frukter. Vi tränar mycket på att sjunga, prata, uttala och härma på engelska. Ibland kan det vara lite läskigt att prova säga något på ett nytt språk. Men eleverna är mycket engagerade och modiga och provar gärna nya ord och fraser. Jag är riktigt imponerad!

På torsdagen åkte vi skridskor på plan. Något som stått högt på klassens önskelista sedan förra gången. Om vädret tillåter kanske vi ägnar ännu en idrottslektion till skridskoåkning längre fram, men jag informerar om detta innan i så fall.

Nästa vecka är en vanlig skolvecka och vi fortsätter starta upp i alla ämnen efter lovet.

Snart är det dags för föräldramöte. Nytt för i år är att varje klass har sitt eget föräldramöte – istället för att hela skolan har ett gemensamt. Jag skickar med en lapp med detta veckobrev där ni får möjlighet att vara med och bestämma datum samt innehåll på föräldramötet. Kryssa i och skicka med tillbaka till skolan snarast.

Läxor:

Vi smyger igång med en ny läsläxa (Mini) inlämning fredag 18/1.

v.3

Måndag: Vanlig dag. Grupp 2 slutar 13.30.

Tisdag: Skogen. Liten matsäck om man vill. Grupp 1 slutar 13.30.

Onsdag: Vanlig dag. Läxhjälp

Torsdag: Idrott = Ombyte + handduk. Alla slutar 13.30.

Fredag: Vanlig dag. Inlämning läsläxa.

Trevlig helg!

Hälsningar, Linnéa & Elle