Klasslärare: Linnea Johansson

Veckobrev klass 1

Veckobrev Klass 1 - v.46

Hej på er!

Då var vi igång igen efter lovet. Härligt! Den här veckan har vi jobbat vidare med att få koll på skrivning och bokstäver. Vi har tränat på att skriva/berätta/måla sagor tillsammans. I sagoskogen flyttade Ödlan Örjan och Polisen Pål in. Vi har också hunnit ha NO där vi lärde oss mer om just ödlor.

I tisdags var vi i skogen. Trots att vädret börjar bli grått och kallt har vi härliga stunder i skogen med mycket lek och vi tränar mycket på det sociala samspelet där.

Den här veckan kom också bokbussen och vi fick möjlighet att låna nya spännande böcker. Jag vill gärna skicka en liten påminnelse om att det är viktigt att barnen lämnar in utlästa böcker.

Idrotten denna vecka blev något kortare än vanligt då det råkade bli på samma dag som bokbussen. Men vi hade en härlig lektion och ombyte, dusch och delaktighet funkar jätte bra just nu. Vi har också haft klassråd denna vecka. Som vanligt har eleverna massa bra tankar och åsikter vi fick möjlighet att prata om. Denna gång var det Junie och Alice som blev elevrådsrepresentanter och fick vara med på månadens elevråd. Vi har också hunnit med att jobba med bingel en hel del. I matten har vi börjat jobba med begreppen dubbelt och hälften. På bilden gjorde vi fina ljuslyktor att lysa upp höstmörkret med. På fredagen hade vi trivselteamet hos oss en timme som höll i diskussioner och övningar med fokus på kamratskap och gemenskap.

Jag har denna vecka startat med muntliga matematiktester som eleverna gör individuellt med mig när tillfälle ges. Detta är en del av skolverkets bedömningsstöd (som även görs i svenska) som hjälper mig att kartlägga och planera fortsatt undervisning för varje enskild elev. Nytt från och med nästa vecka är att Anna Bornström kommer att vara med oss i klassen en timme i veckan (måndagar). Detta med anledning av att jag behöver få lite extra tid att arbeta enskilt med vissa elever för exempelvis ovanstående kartläggningar men också för dem som har behov av lite extra stöd med läs- och skrivutvecklingen.

Slutligen vill jag gärna påminna er om om att skicka med era barn varma kläder till skolan. Höstrusket är verkligen här med kallare och blötare väder. Mössa, vantar och något ombyte är alltid bra att ha. Vi är alltid ute på våra raster och det underlättar om barnen har ordentligt med kläder för utevistelse.

Läxor: Vi smyger igång efter lovet med en matteläxa (läxa 11 i läxboken). Inlämning fredag 16/11.

v.43

Måndag: Vanlig dag. Grupp 2 slutar 13.30.

Tisdag: Skogen. Liten matsäck om man vill. Grupp 1 slutar 13.30.

Onsdag: Idrott = Ombyte + handduk. Läxhjälp.

Torsdag: Vanlig dag. Alla slutar 13.30.

Fredag: Vanlig dag. Inlämning matteläxa.

Trevlig helg!

Hälsningar, Linnéa & Elle