Veckobrev. 38

Förskoleklassen

Vi började veckan med att åka på studiebesök till Ramsberg. Där fick vi ta del av en utställning om Elsa Beskow och se alla böcker hon har skrivit under sitt liv (fattades två). Många olika böcker var det. Vi tittade i böcker, pusslade, spelade spel, såg en kort filmsnutt. Det bästa med allt tyckte barnen var att vi blev bjudna på bullar, kakor och saft. Innan vi åkte hem passade vi på att ta en titt på kyrkogården. Det tror vi alla tyckte var både spännande och kul. Många gamla och stora gravar fanns att titta på. När vi kom tillbaka till skolan läste vi böcker skrivna av Elsa Beskow.

Bokstaven Ss har vi tränat på i våra pyssel/bokstavsböcker. Vi har även börjat bekanta oss med siffrorna och har därför sett på film om siffrorna 0-1.

I onsdags sprang/gick vi alla skoljoggen tillsammans med Ramshyttans elever. Detta gick mycket bra!

Vi har fortsatt jobba med vårt material Hitta Vilse, så nu är vi inne på slutspurten. Nästa vecka räknar vi med att ha Vilsefest.

I torsdags var vi till skogen. Där fortsatte vi bygga på våra kojor. Det är många som gillar att såga. Det är kul att se lyckan i barnens ansikten när de har lyckats såga av en stor gren från granarna som ligger på marken. I skogen växte det mycket trattkantareller så vi plockade med oss hem. Det var många som ville äta upp svampen så i fredags stekte Elle och Micke svamp. De som ville fick provsmaka. De såg även på en svampfilm och gjorde svampar av trolldeg. Mycket kul finns att prata om på bokstaven Ss. Jag (Annette) var sjuk den dagen.

Nästa vecka:

Måndag : Skolfotografereing. Vi blir fotade kl. 09:20.

Tisdag : Vanlig dag.

Onsdag : Vi går till skogen. Ta gärna med en vattenflaska samt kläder efter väder. Matsäck om man vill. Kan även vara bra att ta med en sittdyna och ett par handskar.

Torsdag : Vi kokar lingonsylt. Skicka gärna med en liten glasburk så får ni med att smakprov hem.

Fredag : Vilsefest!

Den 10-e oktober har vi bokat in en konsert med Pettson och Findus på konserthuset i Örebro. Tanken är att vi åker tåg och äter på Mc Donalds. Vi är tacksamma om några har möjlighet att följa med oss. Vi behöver kolla över och boka biljetter under veckan! Hör av er snarast om ni eller någon annan vuxen har möjlighet att följa med!

Kort sammanfattning från föräldramötet kommer senare.

Trevlig Helg! Önskar Micke, Elle och Annette

Förskoleklassen

Förskoleklassen huserar i en egen byggnad som kallas Paviljongen. Här har de kapprum, klassrum och två lekrum.

Klasslärare Annette Alexandre

Mikael Evensson