Veckobrev. 45

Förskoleklassen

Denna vecka har vi tränat lite extra på bokstaven Mm både i boken och på andra sätt. Vi har i halvklass läst olika sagor bl.a. om myran och spindeln. Alla har inte hört båda berättelserna ännu.

När vi var till skogen tittade vi och konstaterade att vi inte såg några myror utan de måste ha krypin in i sin stack. Däremot hittade vi en massa trattkantareller som vi plockade och stekte. De som ville fick då provsmaka. Det var inte många som gillade svamp. I skogen samlade vi även en massa kottar som vi så småningom kommer att göra olika pyssel av.

I samband med att vi jobbat med bokstaven Mm så har vi klippt ut bilder ur reklamblad om mat. Vi har sedan klistrat upp bilderna på två stora cirklar. På en cirkel finns det mat som är nyttig och som är bra för kroppen. Den andra cirkeln består av sådant som är onyttigt som godis, kakor osv. Barnen hade verkligen koll på vad som var nyttigt respektive onyttigt.

Vi har sett på film om vad som händer när det blir höst och pratat utifrån filmen.

Bokbussen besökte vi i onsadgs och där lånade alla böcker. Skulle det vara så att bokbussen inte kommer som planerat så behöver ni inte oroa er för de ev. påminnelse mailen/breven ni får. De rättar till det vid nästa besök.

Vi har haft hjälp av några elever ur klass 6 en dag. Då passade vi på att göra trolldeg. Barnen har sedan gjort olika figurer som vi ska måla nästa vecka.

Elever från klass 5 har också varit med oss. Då lekte vi alla utomhus. Alltid när vi har besök av de äldre eleverna är era barn mycket glada. Det är full aktivitet hela tiden. De äldre eleverna är mycket snälla och leker, spelar spel, pysslar tillsammans med era barn.

Vi avslutade veckan med att åka skridskor i Råsshallen. Vi tacka Maximilians mamma, Sigges pappa och Malvas pappa för all hjälp den dagen!

Vi har det ganska oroligt och stökigt i klassen och jobbar aktivt med detta. Just nu provar vi lite olika lösningar. Har ni funderingar kring detta så får ni höra av er till rektor Tomas.

Vi har haft några tjejer som har varit sjuka under veckan så nu hoppas vi de är friska tills på måndag igen.

Från och med på måndag kommer det en tjej som ska göra arbetspraktik hos oss måndagar och tisdagar en tid framöver. Hon heter Ida Johansson och är 22 år. Vi hälsar henne välkommen!

Nästa vecka:46

Måndag : Vi går till lokalen och har idrott inomhus och duschar efteråt. Vi bygger en hinderbana och leker. Ta med ombyte, handduk och inneskor (om man har).

Tisdag : Vi går till skogen. Kläder och skor efter väder. Matsäck om man vill men skicka gärna med något att dricka.

Onsdag : Vanlig dag.

Torsdag : Vanlig dag.

Fredag : Leksaksdag igen önskemål från barnen. Då får man ta med sig en valfri leksak och visa samt leka med.

Trevlig Helg! Önskar Annette och Glenn

Förskoleklassen

Förskoleklassen huserar i en egen byggnad som kallas Paviljongen. Här har de kapprum, klassrum och två lekrum.

Klasslärare Annette Alexandre

Mikael Evensson