Veckobrev.2

Förskoleklassen

Då var vi alla igång igen efter jullovet. Barnen verkar ha haft det bra under julen och är mycket nöjda över sina julklappar.

Vi har haft en bra start på veckan med mycket lek men även en del jobb i olika böcker. Vi har tagit ännu ett kliv upp på Trullestegen. På denna stegpinne kommer vi att klappa stavelser. Vi är redan i full gång och alla är mycket duktiga så detta verkar enkelt för barnen.

Tror att ni alla vet att en dag hittade vi en nyckel som vi inte vet vart den hör hemma. Vi har varit runt på hela skolan, Trollebo och Fritids och provat alla lås men ingenstans passar den. Vi har även besökt både vinden och källaren med lite skräckblandad förtjusning. Mycket mystiskt och spännande är det. Vems är den och vart passar den? Ja det är frågor och funderingar som vi får fortsätta att undersöka och klura vidare på.

Efter att ha hört från några äldre elever och personal att de hade sett mystiska spår i skogen så beslöt vi oss för att undersökta detta vidare. Det kanske hade något med nyckeln att göra. Nyckeln kan ju faktiskast vara Trulles eller hustomten Nisses. Vi tog med oss spårkartor med spår från djur som lever och bor i skogen. Sedan begav vi oss iväg laddade med våra pepparkakor som matsäck (de som vi bakade innan jul). Färden gick fram och tillbaka i skogen efter olika djur och fyrhjulingsspår. Till slut hamnade vi nedanför Blackberget och då ville genast alla bestiga berget. Efter några pauser med pepparkakor så vi fick mera krafter så var vi äntligen uppe på ena toppen av berget, inte den högsta. Det var riktigt magiskt solen sken och utsikten var fantastisk. Vi hade det så roligt och spännande när vi letade efter Trulle och Nisse. Så vi glömde nästan bort tiden. Vilket resulterade i att vi fick nästan springa tillbaka ner för berget för att hinna till maten. Tyvärr såg vi ingen så nu har barnen bestämt att vi måste ta en tur till upp på högsta punkten på Blackberget för att kolla in utsikten och se om vi kan se skymten av Trulle eller Nisse. Då behöver vi starta vandringen ännu tidigare fast å andra sidan kan vi några genvägar nu. Ingen klagade på att det var jobbigt att gå eller att de frös. Det var nog alldeles för spännande för att hinna tänka på detta. Vi var ute och gick i cirka två timmar riktigt imponerande! Då var inte ens vägen lätt att gå.

Ute på skolgården har vi åkt mycket madrass i backen.

Bokstaven Ff har vi gjort och i samband med det har vi gjort fina flygande fladdermöss.

Inne har barnen lekt fritt eller valt att spela spel spela tillsammans.

Det känns som om vi kommer att få en fantastisk vårtermin!

Vecka:3

Måndag : Idrott i lokalen. Ta med ombyte och handduk.

Tisdag : vi går till skogen och leker. Kläder efter väder och liten matsäck om man vill.

Onsdag : Vanlig dag.

Torsdag : Vanlig dag.

Fredag : Vanlig dag.

Blir det bra väder och isen fortfarande är kvar nästa vecka på Löas hockeyrink så kanske vi åker skridskor om barnen vill någon dag nästa vecka. Jag meddelar i så fall vilken dag det blir

Löa skola har som tradition att åka Barnens Vasalopp. Vi vet inte i dagsläge när vi kommer att genomföra detta allt beror på snötillgången. Detta betyder att vi kan med kort varsel ordna loppet. Har ni skidor hemma så kolla över dessa så de passar ihop med skor/pjäxor. De som inte har skidor får springa banan i stället eller låna om det finns några som passar (skolan har några låneskidor men inte många).

Inom den närmaste veckan eller veckorna kommer vi att börja bygga fågelholkar för att vara med i SM i fågelholksbygge. Vi hoppas på att försvara vår vinst sedan tidigare år.

Ida som arbetstränar hos oss kommer att vara med oss mån, tis och onsdagar som det ser ut just nu. De andra dagarna är vi själva.

Trevlig Helg! Önskar Annette

Förskoleklassen

Förskoleklassen huserar i en egen byggnad som kallas Paviljongen. Här har de kapprum, klassrum och två lekrum.

Klasslärare Annette Alexandre