Veckobrev. 47

Förskoleklassen

Vi startade veckan med att ha idrott i lokalen. Då gjorde vi olika samarbetsövningar med bollar samt provade på stressboll. Vi lekte även den populära leken land-skepp-hav. Därefter tog vi fram nästan alla idrottsgrejer och lekte fritt. När vi har idrott är det full fart från det vi kommer tills vi duschar. Det är verkligen kul att se att alla är så aktiva.

Bokstaven denna vecka har varit Ee som i ekorre. Vi har läst böcker, skrivit Ee, sett på filmer, gjort både ekorrar och tankesolar. Så vill ni veta något om ekorren så fråga era barn. De vet bl.a. att ekorren kan skala 100 kottar på en och samma dag.

I vårt mattearbete har vi fortsatt jobba med formerna. Vi har även introducerat < > större än och mindre än tecknet eller krokodilgapet lite enklare förklarat. Vi har gjort olika övningar både praktiskt och på stenciler. Detta tyckte barnen var mycket enkelt! Vi har även sett på filmen Livet i mattelandet del 3.

I onsdags när vi var i skogen kom plötsligt Trulle. Det blev verkligen en överraskning! Barnen blev så glada och hade massor av frågar att ställa till honom. Vi lekte en lek på åkern som heter Knack knack är Trulle hemma tillsammans med Trulle såklart. Det var riktigt roligt. Trulle tycker det är lite jobbigt att ta hand om sitt husdjur Rim-Tim och frågade om vi kunde ta hand om honom några veckor. Så nu bor han i en inredd fin låda som står vid akvariet. Vad han äter vet vi inte riktigt än men hoppas kunna lista ut det.

För att få bättre läs/lyssnarförståelse när man läser böcker har vi introducerat läsfixarna. Det är olika figurer som vi kommer att jobba med och när man kan alla dessa blir men förhoppningsvis en stjärnläsare/lysssnare. Vi har precis startat med spågumman. Funderar ni på vad detta är så fråga era barn så hoppas vi de kan förklara.

Fredagen avslutades med leksaksdagen. Mycket fina och roliga saker hade barnen med sig. Den dagen lekte vi mest hela tiden både inne och ute.

Ni får gärna prata lite med era barn hemma om att försöka prata lite tystare med varandra. Då vi emellanåt har väldigt hög ljudnivå. Prata även om hur man är en bra kompis och hur viktigt det är att alla får vara med i de olika lekarna.

Nästa vecka kommer att bli en riktig idrottsvecka med idrott i lokalen. bad och skridskor.

vecka:47

Måndag : Idrott i lokalen. Medtag ombyte och handduk.

Tisdag : Bad till Klacken. Glöm ej badkläder och handduk.

Onsdag : Göte kommer och pratat om bussåkning och reflexer på morgonen.Utedag kläder efter väder och liten matsäck om man vill.

Torsdag : Vi går på studiebesök till skolans kök.

Fredag : Vi åker skridskor i Råsshallen. Ta med skridskor, hjälm, vantar och varma kläder ( typ.overall). Vill man får man även ta med klubba och boll.

Den dagen är vi glada och tacksamma om någon har lust att följa och hjälpa oss knyta/åka skridskor. Hör av er via kontaktboken eller till Annette.

Vi är i full gång med att träna Luciasånger tillsammans med Christian. Vi kommer att åka till Lindesberg och Lussa på Zelmers mammas jobb (Miljökontoret) den 12-e december.

På Luciadagen kommer det att vara traditionsenligt Luciafirande vid Lokalen på kvällen med tillhörande julmarknad. Mer info om detta kommer senare.

6-e dec är det en studie och stängningsdag då är all verksamhet stängd.

Nu har vi bokat tider för skridskoåkning i Råsshallen följande fredagar. 24/11 och 8/12. Vi åker direkt på morgonen och är tillbaka till lunch. Är det någon som inte har skridskor så får ni höra av er snarast. Skolan har ett antal låneskridskor.

Trevlig Helg! Önskar Annette, Elle och Micke

Förskoleklassen

Förskoleklassen huserar i en egen byggnad som kallas Paviljongen. Här har de kapprum, klassrum och två lekrum.

Klasslärare Annette Alexandre

Mikael Evensson