Veckobrev. 12

 

Förskoleklassen

 

Vi startade veckan med att ha idrott i lokalen. Den här gången fokuserade vi på några olika samarbetsövningar. Det fungerade mycket bra och alla var riktigt hjälpsamma. På slutet fick de som ville spela fotboll, hoppa hopprep eller leka lite fritt.

 

I tisdags hade vi besök av Ingrid från folktandvården. Hon pratade om vikten av att borsta tänder och att man inte ska äta så mycket sötsaker. Vi fick även prova skölja med fluor. Detta kommer vi nu att göra två gånger i veckan med start från nästa vecka. Jag kommer att maila er ett infoblad om detta från henne.

 

I samband med besöket gjorde vi munnar med tänder i. Dessa har ni säkert redan sett.

 

Vi har tittat på några olika filmer om kroppen och detta fortsätter vi med även nästa vecka.

 

Nu har vi tagit det sista klivet upp på Trullestegen. Vi kommer att träna extra på bokstävernas ljud för att så småningom knäcka läskoden. Det är bra om ni tränar på bokstavsljuden hemma. Det är många som vill lära sig läsa men har dålig koll på hur bokstäverna låter när man ljudar. De som redan kan läsa kommer att få träna läsa korta enkla böcker för att hålla läsningen igång.

 

I torsdags och fredags delade vi gruppen i två halvor. Detta för att få bättre arbets/lekro. Vi startade med att jobba med Trullematerialet och sedan lekte vi inne medan den andra gruppen lekte ute på skolgården. Nästa dag bytte vi grupper så alla har fått gjort allt. Inne lekte vi ena dagen familj alla tillsammans. Andra dagen byggde vi med lego tillsammans. Detta var verkligen kul och alla var delaktiga på olika sätt. Ute var det olika lekar som gällde.

 

Från och med nu har vi startat varje morgon med att läsa en bokstavssaga ur en Trullebok. Flera av barnen har lite svårt att sitta still och vara tysta när vi läser så påminn dem gärna hemma!

 

 

Nästa vecka:

 

Måndag : Idrott i lokalen. Ta med ombyte och handduk.

Tisdag : BVC- Besök för de som inte har varit där innan. Mer info till er i ett separat mail. Vanlig dag för övriga. Kom ihåg att vi slutarredan 11:30. Fritids direkt för fritidsbarnen.

Onsdag : Vanlig dag. Rocka sockorna. Vill man får man ta på sig två olika strumpor.

Torsdag : Vanlig dag.

Fredag : Bokbussen kommer!

 

Tack till er som har varit på samtal. Roligt och intressant att hinna träffa er och prata lite med er och ert barn i lugn och ro.

Ni andra är välkomna när det är er tur!

 

Vi har bokat Kvinnerstadag med kosläpp den 15 maj. Den dagen är vi tacksamma om så många vuxna som möjligt har tid att följa med oss.

Detta brukar vara en av årets bästa utflykter. Hör av er om ni vill med!

Mer info om dagen kommer längre fram.

Trevlig Helg! Önskar Annette; Micke och Elle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förskoleklassen

 

Förskoleklassen huserar i en egen byggnad som kallas Paviljongen. Här har de kapprum, klassrum och två lekrum.

 

Klasslärare Annette Alexandre

Mikael Evensson

Elle Wahlberg

 

Välkommen till Löa skola!

 

KONTAKT

Östra Löa 304, 714 94 Kopparberg

0580 - 301 00

rektor@loaskola.se

 

HITTA HIT