Veckobrev. 12

Förskoleklassen

Veckorna springer iväg med en rasande fart. Tur det är ett par veckor kvar innan påsklovet. Extra roligt denna vecka är att alla äntligen är tillbaka efter diverse sjukdomar. Hoppas nu detta håller i sig!

I måndags var vi till lokalen igen och hade idrott/lek. Vi lekte lite olika lekar som barnen önskade och avslutade med kojbygge samt fri lek. Efteråt duschade vi och det är minst lika uppskattat som själva idrotten. Mycket lek och vattenvana blir det då.

Vi har haft besök av några blivande förskoleklassare även denna vecka.

Rektor Petra har besökt oss, liksom Elin Johansson som är fröken i klass 3. Elin kommer att bli klasslärare för era barn när de börjar i 1-an.

Vi har jobbat lite i våra matteböcker och detta avsnitt handlar om former (triangel, kvadrat, cirkel, rektangel och romb) Detta får ni gärna träna på hemma. Vi har klippt och klistrat ihop rymdraketer som vi byggt efter en enkel ritning. Några blev så intresserade av rymden så vi har målat ett stort papper där vi klistrat upp de olika planeterna på.

Vårt arbete med kroppen har vi fortsatt med genom att se på fler filmer och diskuterat dessa. Vi har tittat lite i olika böcker om kroppen.

Det som har intresserat de flesta och där de har spenderat största delen av tiden har varit vid vårt skaparbord. Vi har fyllt bordet med magisk sand. Så nu grejas det där för fullt. Många kakor och andra bakverk bakas liksom grottor, berg osv.

Bokstaven vi skrivit och tränat lite extra på har varit Pp.

Rocka sockorna gjorde vi för fullt i torsdags. Vi tittade på några olika filmer som berättade om varför man gör detta samt lyssnade på två låtar.

Leksaksdagen fungerade bra.

Under veckan har vi planterat diverse olika frön som vi nu med spänning väntar på att de ska gro. Vi sådde krasse i onsdags och den har redan kommit upp.

Det börjar bli dags för utvecklingssamtal. Jag skickar ett annat mail om detta med förslag på tider.

Nästa vecka kommer Axel Gerdtsson som går på Kyrkbacksskolan i klass 8 på prao till oss.

vecka:13

Måndag : Idrott i lokalen. Glöm en ombyte och handduk.

Tisdag : Vanlig dag.

Onsdag : Vanlig dag.

Torsdag : Vanlig dag.

Fredag : Vanlig dag.

Viktiga kommande datum:

Stängningsdag: 24/5

Bokbussen: 17/4, 22/5

Påsklov vecka: 17

Trevlig Helg! Önskar Annette

Förskoleklassen

Förskoleklassen huserar i en egen byggnad som kallas Paviljongen. Här har de kapprum, klassrum och två lekrum.

Klasslärare Annette Alexandre