Veckobrev. 3

Förskoleklassen

Då var vi igång igen efter jullovet. Vi har mest av allt lekt tillsammans inne men även ute stundtals. Det har varit full fart i legolådorna. Det byggs massor av fina hus, bilar, båtar och massa annat smått.

Inne i dockis har det varit många som har lekt familj, doktor och affär.

Det är väldigt många som gillar att spela kort och för det mesta är det skitgubbe som spelas.

Ute är det madrassåkning som de flesta gillar.

En dag så utvärderade vi höstterminens alla önskelöv. Då kunde vi konstatera att det var väldigt mycket vi hade hunnit göra, men även att det fanns några löv kvar att uppfylla. Alla fick även skriva nya önskningar/ saker de vill göra eller lära sig. Ni får ta del av några av alla saker som skrevs: åka till ett museum, bada, skridskor, hälsa på hos en polis, tavelutställning, håva smådjur (fiskar), baka, cykeldag, leka i en lekpark. Så nu vet ni lite vad vi har att se fram emot och uppfylla.

I vårt Trullearbete har vi nu tagit klivet upp på tredje stegpinnen och där kommer vi att lära oss massor om ord bla. korta, långa, sammansatta. Vi har precis börjat träna på sammansatta ord. Då tränar vi på hur två ord kan bli ett och tvärtom. Be era barn visa hur man kan dela ordet eller sätta ihop ord med hjälp av händerna. Vi har gjort några olika stenciler och jobbat praktiskt med detta. I början var det lite klurigt men nu har nog alla koll på hur man gör.

Denna termin kommer vi att lägga mer fokus på att läsa sagor och diskutera olika böcker. Vi kommer att fortsätta ta hjälp av strategierna från läsfixarna (spågumman, konstnären, detektiven, reportern och cowboyen).

Musiken med Christian blev tyvärr inställd.

Nästa vecka:3

Måndag : Vanlig dag. Ingen idrott, den är på fredag istället (skridskor).

Tisdag : Vanlig dag.

Onsdag : Bokbussen kommer. Utelek på skolgården. Ingen matsäck.

Torsdag : Vanlig dag.

Fredag : Vi åker skridskor i Råsshallen eller i Löa. Ta med skridskor, hjälm, vantar och varma kläder ( typ.overall). Vill man får man även ta med klubba och boll samt liten matsäck.

Den dagen är vi glada och tacksamma om någon har lust att följa och hjälpa oss knyta/åka skridskor. Hör av er till någon av oss.

Vecka 3 kommer vi att inleda ett samarbete med klass 1 på tisdagar mellan 10:00-11:00. Detta är ett önskemål från många av era barn. Vi kommer att ”byta” barn så några får gå upp och vara med i klass 1 och ha lektioner och några från klass 1 kommer till oss i Paviljongen.

Trevlig Helg! Önskar Annette, Micke och Elle

Förskoleklassen

Förskoleklassen huserar i en egen byggnad som kallas Paviljongen. Här har de kapprum, klassrum och två lekrum.

Klasslärare Annette Alexandre

Mikael Evensson