Veckobrev. 37

Förskoleklassen

Då var det dags igen att sammanfatta veckan som gått. Vi har fortsatt rimma och alla har jobbat med ett rimhäfte. Det är roligt att se hur ivriga och duktiga alla är på att jobba. Dessutom är alla väldigt bra på att rimma. Ni har säkert blivit testade av barnen utifrån rimsnurran om lok som de gjorde i början av veckan. Det börja bli dags att ta ännu ett kliv upp på Trullestegen (som vi ännu inte har fått låna av Trulle). Nästa steg blir att lära sig om vad en mening är. Hur man svarar med hel mening osv.

Denna vecka har vi också börjat jobba i vår mattebok. Första kapitlet har handlat om mönster och sortering. Vi har tränat mycket praktiskt på detta, genom att sortera olika saker på olika sätt. Ritat och tittat efter olika mönster på saker/kläder har vi också gjort. Hoppas ni fått hem mönsterarmbanden som barnen har gjort efter sitt eget designade mönster idag.

I tisdags var alla till skogen igen och Micke och Carolina (som var vikarie för mig den dagen) hälsar att de hade det mycket bra.

Några olika filmer har vi hunnit med att se. En bra faktafilm om hösten såg vi på en dag och utifrån den filmen har vi gjort ännu en snurra om årstiderna. Träna gärna på i vilken ordning årstiderna kommer hemma.

Inne är det fortfarande familjelekar av olika slag som leks men några har även börjat bygga lego små stunder emellanåt. Vi tackar Familjen Söderlund som skänkt massa fina gosedjur till oss. Dessa djur är väldigt omtyckta. De flesta av djuren har nog redan besökt våra veterinärer i leken. Ja att leka veterinär är väldigt populärt. Ibland ser man nästan hela familjen bege sig till veterinärerna med en mängd olika djur.

Skoljoggen gick mycket bra och alla sprang/gick banan i skogen som var ca 500 meter flera varv.

Vi tackar även Max familj som skänkt väldigt populära husgerådssaker till vår kiosk. Kiosken används flitigt av era barn. Vi har också blivit klara med käpphästarna som påbörjades i våras. Era barn gillar verkligen dessa. Gagabollsrinken förvandlas ofta till en paddock.

Vi avslutade veckan med att ha dans och musik, samt repetera lite olika regler vi kommit överens om.

Malva och Milly lärde oss en ”hej då visa” som de vill att vi ska sjunga varje dag innan vi går hem. Jättekul när barnen vågar komma med sina egna idéer.

Nästa vecka:38

Måndag : Skolfotografering. Vi fotas direkt på morgonen 8.30.

Tisdag : Vi går till skogen. Ta med en flaska med vatten. Kläder och skor efter väder. Matsäck om man vill. Vi tar med frukten.

Onsdag : Studie och stängningsdag. All verksamhet är stängd.

Torsdag : Vanlig dag.

Fredag : Vanlig dag.

Ställer frågan ytterligare angående föräldrar/barnmöte.

Förslag på hur vi ska göra?

Ska vi träffas med barnen och hitta på något? Förslag på vad i så fall och tid?

Ska vi vuxna träffas och ha ett traditionellt föräldramöte?

Eller ska vi vänta och ha ett möte längre fram?

Vill att ni alla tänker till och hjälper oss.

Skicka ett mail till mig med vad ni tycker.

Trevlig Helg! Önskar Annette och Micke

Förskoleklassen

Förskoleklassen huserar i en egen byggnad som kallas Paviljongen. Här har de kapprum, klassrum och två lekrum.

Klasslärare Annette Alexandre

Mikael Evensson