Veckobrev. 22

Förskoleklassen

Ännu en vecka har passerat och även denna vecka var lite kortare eftersom det var studiedag i måndags.

I tisdags hade vi besök av ett gäng blivande förskoleklassare. Under ledigheten hade våra fjärilspuppor förvandlats till fina nässelfjärilar. Då passade vi på att se på faktafilm om fjärilar. Efter filmen fick alla göra en larv och rita fjärilens fyra stadier på. Den har ni förhoppningsvis redan sett eftersom de så gärna ville ta hem den direkt.

I onsdags bakade vi kakor i små grupper så alla skulle få chans att göra så mycket som möjligt. Vissa tyckte dock att det gick för fort och man fick inte mäta upp så många olika ingredienser.

Vi har börjat bygga i våra skokartonger inför vår utställning. Kreativiteten flödar och många lägger ner ett riktigt jobb på att tillverka och bygga i sina kartonger. Detta kommer vi att fortsätta med även nästa vecka.

Tordagen blev en mycket lyckad dag i skogen. Där ordnade vi ett kalas för Trulle. Vi hade verkligen tur för när vi kom till skogen så satt Trulle bakom en sten och åt frukost. Gissa om barnen blev glada?!

Vi hade tagit med oss våra kakor så vi dukade fint med dukar på stubbar och fina kakfat med våra kakor på. Sedan sjöng och grattade vi Trulle med en blomma. Därefter hade vi skogskalas som bestod av fika och lekar i skogen. En helt perfekt dag blev det.

Christian var sjuk denna vecka så vi har tränat på skolavslutningssångerna själva och det låter riktigt bra.

När vi har varit inne så är det kartongpyssel varvat med jobb i våra böcker som har gällt.

Veckan avslutade vi med att ha den efterlängtade cykeldagen på plan. Det var varmt och svettigt, men kul hade vi. Vi är riktigt imponerade över hur duktiga all var på att cykla.

Lekstugan fixade vi i ordning på studiedagen så nu leks det för fullt där inne igen. Det blev så fint när det blev målat.

Tack även till alla föräldrar som har hjälpt till och fixat på utedagen. Det är verkligen uppskattat av alla barn.

vecka:22

Måndag : Vanlig dag, besök av blivande förskoleklassare

Tisdag : Studiebesök till veterinären. Vi tar med några av våra gosedjur från paviljongen på hälsokoll.

Onsdag : Annette hemkunskap hela dagen. Kajsa N är med i klassen. Bokbussen kommer så ta med böcker så lånar vi nya.

Torsdag : Idrott. Vi springer Bamseloppet tillsammans med klass 1. Banan kommer att var densamma som skoljoggen fast två varv. Bra snabba springskor är det enda som behövs.

Fredag : Tavelutställning med vernissage för övriga skolelever.

Skolavslutning är den 12-e juni klockan 18:00 vid lokalen.

Mer info kommer senare.

Trevlig Helg! Önskar Annette, Micke och Elle

Förskoleklassen

Förskoleklassen huserar i en egen byggnad som kallas Paviljongen. Här har de kapprum, klassrum och två lekrum.

Klasslärare Annette Alexandre

Mikael Evensson