Klasslärare: Cecilia Ekmark

Veckobrev Klass 4

Veckobrev v 41-42

Halloj!

Vilken fantastisk dag vi hade på Bergslagsleden i fredags! Underbart med glada miner hela dagen. Jag tror inte det var någon som gnällde över att det var långt. Tack till er föräldrar som hade möjlighet att följa med på turen och tack till alla som ställde upp och skjutsade. Utan er hade det varit avsevärt mycket krångligare!

Vi har nu startat arbetet med vikingatiden. Vi fortsätter med det fram till vecka 42 ungefär, då hoppas jag att vi ska vara färdiga.

Vecka 43 är en temavecka som vi kallar för internationella veckan. Mer info om den kommer i nästa veckobrev men en liten hint är att det kommer vara en hel del mänskliga rättigheter och att vara en bra vän.

Klassen har under de senaste NO-lektionerna arbetat med olika material och dess egenskaper. De ska sedan fortsätta med en liten introduktion i teknik.

Matte har inriktat sig på addition och subtraktion samt hur man ställer upp dem i skriftlig form. De ska senare fortsätta samma arbetsområde men med multiplikation och division.

Tisdagen den 8/10 är det en föreläsning för eleverna på skolan. Den handlar om hur grooming. Det finns även en föreläsning om samma sak som riktar sig till föräldrar (se separat utskick). Föreläsningen för barnen är i vår matsal.

Jag har skickat med lappar hem om utvecklingssamtal så håll utkik i era barns väskor.

Måndag: Vanlig dag.

Tisdag: Aktiv skola, föreläsning i matsalen.

Onsdag: Bokbuss

Torsdag: Slöjd.

Fredag: Idrott. Se idrottsplanering

Måndag: Vanlig dag.

Tisdag: Vanlig dag.

Onsdag: Vanlig dag.

Torsdag: Slöjd.

Fredag: Idrott, se idrottsplanering

Med vänlig hälsning Cecilia och Matilda!