Klasslärare: Cecilia Ekmark

Resurs: Matilda Råstock Ekmark

Veckobrev Klass 4

Veckobrev vecka 50-51

Hej! Hoppas ni har det bra där hemma. Nu råder några hektiska dagar med Nobeldagen, Luciakväll och julavslutning. Extra info om Luciakvällen och julavslutningen kommer på en egen fil i mailet.

Vi har under de senaste veckorna arbetat klart med medeltiden och hur den vanliga medborgaren levde sitt liv. Under våren fortsätter vi med medeltiden men då ska vi avverka de många kungarna och drottningarna samt krig som vi i medeltida Sverige ägnade oss åt. Stockholmsblod bad!

Vi har också avslutat arbetet med kristendomen och hur Sverige blev ett sekulariserat kristet land. Istället för religion kommer vi rikta in oss mer på ämnet geografi under vårterminen. En av geografins delar som vi har kvar är hur jordytan formas med vulkanism, plattektonik samt erosioner. Det blir spännande!

Men det är inte vår än. Vi har några dagar kvar på höstterminen och vi ska arbeta med faktatexter. Vi har under flera veckor arbetat med vilka olika delar som ska finnas med i en faktatext och arbetat med verb och adjektiv som är typiska ordklasser man hittar i faktatexter. Nu ska eleverna få välja ett djur som de vill söka fakta om och sedan skriva ihop sin egen faktatext. Det bli lagom så här innan julavslutningen.

Vi har läxfritt sista veckorna innan jul.

Måndag: Vanlig dag.

Tisdag: Nobellunch med mingel utanför matsalen.

Onsdag: Vanlig skoldag.

Torsdag: Luciakväll med julmarknad 18.00-20.00

Fredag: Luciamorgon i matsalen sedan vanliga lektioner. Idrott (se idrottsplaneringen)

Måndag: Vanlig skoldag.

Tisdag: Jag kan i lokalen.

Onsdag: Fackeltåg och julavslutning i hyttan.

God Jul och gott nytt år önskar Cecilia, Matilda och Jesper

samt all övrig personal på Löa Skola!