Klasslärare: Cecilia Ekmark

Resurs: Matilda Råstock Ekmark

Veckobrev Klass 4

Nu har första veckan redan gått och det är dags för helg igen!

Vi sparkar igång vecka 35 med skrivrummet där vi ska få träna oss på att skriva återberättande texter. Sedan ska vi även prata om gamla testamentet och några bibliska berättelser. Gamla testamentet läser vi som en grund inför kommande religionsområden kristendomen, judendomen och islam.

I NO startar de med ekosystemen.

Vi skickar också med en läsläxa tillsammans med ett läsprotokoll. Det är bra om eleverna läser ungefär en kvart om dagen. Se mer instruktioner på läsprotokollet. Den första läxan handlar om Södermanland.

Eleverna kommer också att få en liten matteläxa av Hanna.

Bokbussen kommer på torsdag den 29/8, den kommer sedan en gång i månaden.

Vecka 36 ska vi på skolan plocka lingon (fredagen 6/9 kl. 8.30-11.30). Det är bra om barnen har med sig en hink. De får även ta med sig lingonplockare och rensgaller om de har. Vi är i skogen hela förmiddagen och de får ta med sig en liten fika om de vill. Vi bjuder på frukt och lunch som vanligt. Kläder efter väder!

I övrigt så arbetar vi på som vanligt med våra ämnen.

Måndag: Läxhjälp 14.00-14.45

Tisdag: Ma och No med Hanna

Onsdag: Gamla Testamentet

Torsdag: Bokbussen och slöjd

Fredag: Idrott ute medtag ombyte och duschgrejer.

Läxa om Södermanland och matteläxa.

Måndag: Läxhjälp 14.00-14.45

Tisdag: Ma/NO med Hanna

Onsdag: Engelska

Torsdag: Slöjd

Fredag: Lingonplockardag; frivillig fika men bra med hink. Idrott på eftermiddagen (se separat idrottsplanering).

Läxa om Närke och matteläxa.

Med vänlig hälsning Cecilia och Matilda