Klasslärare: Linnea Johansson

Resurs: Elle Wahlberg

Veckobrev - Klass 2 - v.51

Hej på er!
Så var det då dags för terminens sista veckobrev. En termin går fort och på onsdag är det dags för eleverna att gå på ett välförtjänt jullov.

Den här sista veckan tror jag det har märkts på såväl barn som vuxna att lovet är runt hörnet. Trötta och lite julpirriga har vi haft en bra vecka ändå. Vi har jobbat en hel del i våra arbetsbäcker i svenska där det handlat om ordklasser och läsförståelse. I matten har vi repeterat uppställningar och löst ”kluringar”. Vi har också haft mycket SO där det handlat en del om traditioner och olika religioner såhär inför jul. I tisdags fick vi ”nobellunch” dagen till ära och blev bjudna på lite mingel med salta pinnar av sexorna i matkön påväg till lunchen. Vi lärde oss också mer om vem Alfred Nobel var och varför man delar ut nobelpriset varje år. På onsdagen var det eleveråd som Amanda och My denna gång gick på som represenatnter från vår klass. Trygghetsteamet besökte oss också för trygghetsvandring som gick bra och teamet kommer framöver analysera svaren som framkom gällande trygghet i skolmiljön. Vi har också julpysslat. Vi gjorde fina ”sykort” till julmarknaden på luciakvällen men också lite traditionellt julpyssel för vår egen del. Sista simträningen var i torsdags och efter jul är det idrott som gäller på torsdagarna. =)

Luciakvällen var mycket trevlig och vi tackar alla föräldrar, vänner och bekanta som kom. På fredagsmorgnen hade vi egen luciamorgon på skolan med lite extra mys och lussefika. Vi avslutade veckan med att se på filmen ”Bröderna Lejonhjärta”- något eleverna önskat efter det att vi läst/lyssnat på boken. Påminner om att eleverna slutar kl. 10.30 avslutningsdagen 18/12. Ni har fått separat infolapp om detta.

Läxor: Inga nya läxor. Eleverna är läxfria över jullovet.
Jag skickar med en frivillig läsbingo för den som vill att lämna in efter lovet.

Vi vill avsluta med att tacka för en fanatastisk hösttermin! Med risk för att bli ”lite tjatig” vill jag återigen även tacka för förtroendet och möjligheten att få arbeta med denna fantastiska klass och er härliga barn varje dag! =)

Inför v.50:

Måndag: Vanlig dag. Ingen läxhjälp.

Tisdag: ”Jag kan” i lokalen. Jullunch.

Onsdag: Julavslutning. Fackeltåg till hyttan. Eleverna slutar kl. 10.30.

Torsdag: Jullov

Fredag: Jullov

Vårterminen startar onsdag den 8 januari kl. 08.30 som vanligt.
Vi ses då! Ha ett skönt jullov!

God Jul & Gott nytt år! Önskar Linnéa