Klasslärare: Linnea Johansson

Resurs: Elle Wahlberg

Veckobrev Klass 2 - v.43

Hej på er!
Hoppas ni har det bra i höstrusket. En regnig vecka har passerat.
I klass 2 har vi jobbat på som vanligt. Vi har haft lektion i färglära där vi pratade om grundfärger och hur man kan blanda olika färger. Vi har också målat höstiga paraplybilder. På veckans matematiklektioner har vi jobbat mycket med talsorter (positionssystemet) och att omgruppera tal (dela isär i olika talsorter).

På svenskan har vi jobbat i arbetsböckerna, läst och även hunnit med att ha en lektion tillsammans med klass 1. Då spelade vi bokstavsspel och skapade egna ord tillsammans. Samarbetet mellan klasserna fungerar väldigt bra. I NO har vi börjat på ett nytt tema – rymden. Detta tycker de flesta elever är spännande och vi har haft många bra diskussioner denna vecka om allt från universum till varför människorna egentligen finns. J Vi fortsätter med rymden nästa vecka. Vi har också hunnit med att ha SO där vi pratade om utanförskap och så var det elevråd i onsdags. Denna gång var My & Moa representanter från vår klass och framförde klassens åsikter. Musik och bad har det också varit som vanligt.

Nästa vecka är sista veckan innan höstlovet. Det är också något som kallas för internationella veckan. Det uppmärksammar vi på skolan genom att prata/arbeta med lite extra fokus på omvärlden och gemensam samling på FN-dagen. Skollunchen är även den inspirerad av andra kulturer den här veckan. Det är också dags för nalledag! Tisdag den 22/10 får de som vill ta med sig ett gosedjur till skolan. Vi kommer sedan gemensamt med klass 1 fokusera skolarbetet kring gosedjuren denna dag. (Se mer info på separat lapp.)

Slutligen vill jag påminna om att det kan vara bra om eleverna har lite extrakläder i ryggsäcken eller sin låda här på skolan. Vi är ute varje dag oavsett väder och särskilt torra strumpor har gått åt senaste tiden.

Läxor: Matteläxa (”Läxa 3”) i läxboken. Inlämning fredag 25/10.

Inför v.43:

Måndag: Vanlig dag. Läxhjälp.

Tisdag: Gosedjursdag!

Onsdag: Vanlig dag.

Torsdag: Simträning. Badkläder + handduk. (Gemensam samling, FN-dagen)

Fredag: Vanlig dag. Inlämning matteläxa.

Trevlig helg!
Mvh Linnéa & Elle