Förskoleklassen

Förskoleklassen huserar i en egen byggnad som kallas Paviljongen. Här har de kapprum, klassrum och två lekrum.

Klasslärare Annette Alexandre

Veckobrev. 40

Förskoleklassen

Detta blev en kortare vecka då det var studiedag i måndags.

Tisdagen tillbringade vi i skogen. Där och då tränade vi på siffror. Vi byggde även vidare på våra kojor och pratade om Hitta Vilse. Däremellan lekte vi mycket fritt. Det är full fart i skogen hela tiden. Stora grytor med olika sorters soppa kokas över vår låtsaseld. Hästhoppning, svampletning, klättring och massa byggprojekt är nog det som är populärast just nu. Tiden går fort och vi har så kul.

I onsdags startade vi vårt Trullearbete. Trulle är ett arbetsmaterial som på ett lekfullt sätt tränar barnens språkliga medvetenhet.
Trulle har en språkstege med fem stegpinnar: Rim, meningar, ord, stavelser och ljud. Man börjar med rim och meningar på de första stegpinnarna och klättrar vidare tills man når ända upp till ljud, språkets minsta beståndsdel.

Så nu är vi i full gång med att träna på att rimma. Ni får i läxa hemma att rimma tillsammans med ert/era barn. Det kan vara på ord och även nonsensrim.

Vi har även fortsatt träna på mönster genom att göra ormar med mönster på. Bokstaven Oo har vi skrivit och jobbat med i vår bok.

Skridskoåkningen i Råsshallen var riktigt kul och väldigt bra arrangerat av GSK. Det var full fart på isen hela tiden och alla åkte med eller utan hjälpmedel (plogar). Vi tackar speciellt Leons föräldrar som var med och fixade detta.

Idrotten tillsammans med klass ett inne i lokalen gick mycket bra. Vi delade salen på hälften och spelade fotboll på ena halvan. På andra sidan byggde vi upp ett stort lekland med massa olika idrottsaker. Där fick man leka fritt. Duschningen fungerade mycket bra. Det är många barn samtidigt så tvätta håret kommer vi inte att hinna göra. Däremot om man vill ha tvål med sig så är det okej.

Vill ni vara säkra på att få hem rätt kläder så är det nog ide´ att ni märker dessa. Det är många som inte har en aning om vad de tog av sig för strumpor, kalsonger och trosor. Har man dessutom extra rena med i ryggan så är det ännu svårare. Får man fel så är blir det enklare att rätta till detta om de är namnade. Har ett par kalsonger över och några strumpor som ingen känner igen.

Nästa vecka:41

Måndag : Vi åker till Linde och badar igen. Glöm ej badkläder och handduk! Finns det någon vuxen som har lust att följa med oss så är vi tacksamma. Vi åker direkt på morgonen 8:30 och är tillbaka till lunch 11:30. Hör av er innan till mig Annette.

Tisdag   : Vanlig dag.

Onsdag  : Bokbussen kommer.

Torsdag : Vanlig dag.

Fredag   : Idrott inne i lokalen. Ombyte och handduk. Annette ledig.

Den 22-a oktober bjuder vi in er till ett föräldra/barnmöte.

Det kommer att vara som ett drop-inmöte mellan 17:00-19:00.

Då vi bjuder på lite fika och frukt.

Vi besvarar ev. frågor och funderingar och barnen visar er hur vår verksamhet fungerar.

Finns det någon som känner att de vill ha ett enskilt samtal så bokar vi det. Maila mig denna vecka om det är aktuellt.

Inför mötet kommer alla att få hem en lapp med några frågor på som vi vill att ni skickar tillbaka när den är besvarad. Senast 17 okt. Barnen får lappen på måndag.

Trevlig Helg! Önskar Annette. Cissi och Micke