Förskoleklassen

Förskoleklassen huserar i en egen byggnad som kallas Paviljongen. Här har de kapprum, klassrum och två lekrum.

Klasslärare Annette Alexandre

Veckobrev.49

Förskoleklassen

Då har vi varit och badat för sista gången denna termin. Era barn är verkligen duktiga både i vattnet och i omklädningsrummen. De simmar på massa olika sätt. Mestadels tillbringas tiden med att simma, dyka, göra konster under vattnet.

Vi har fått brev och olika uppdrag från skolans Nisse som bor på skolvinden under december månad. Vi har varit upp med önskelistor till vinden. Det var väldigt spännande och pirrigt i benen som flera uttryckte sig. Behöver ni hjälp med julklappstips så får ni maila mig då jag lovat Nisse att hjälpa er om ni vill ta del av ert barns önskelista.

Nisse heter numera LöaNisse 47. Har ni frågor kring Nisse så fråga ert barn.

I vårt Trullearbete har vi fortsatt att jobba med sammansatta ord samt med långa och korta ord. Detta är alla mycket duktiga på.

De som ville lånade böcker från bokbussen.

Vi har tittat på några olika korta julfilmer och sjungit julsånger. Vi har fullt upp att dansa tomtedansen och öva på ”Jag såg mamma kyssa tomten”. Den låten har Ida som är musikfröken bestämt att vi ska sjunga tillsammans med klass 1 nu på Luciakvällen.

När vi jobbat med matte har vi bekantat oss med fem kompisarna och jobbat med dessa ett antal sidor i våra böcker samt praktiskt genom att använda vår ena hand. Låt barnen gärna visa hur vi gjort.

I fredags hade vi studiedag och all personal fick lära sig Hjärt-

Lungräddning samt ta del av en föreläsning om stress. Dagen var mycket bra. Hoppas ni alla hade en bra fredag.

Nästa vecka:50

Julpyssel  hela veckan. Veckans bokstav är Rr.

Måndag :  Ingen skogsdag. Vi pysslar och jobbar.

Tisdag  : Nobel middag i matsalen. Valfritt om man vill ha extra fina kläder på sig.

Onsdag  : Vi bakar pepparkakor. Ta med förkläde och kavel om man har.

Torsdag : Vanlig dag. Luciakväll i Lokalen med start 18:00. Vi träffas 17:45. Tänk på varma kläder.

Fredag : Lucia morgon i skolan. Klass 6 lussar och vi tittar på.

Ingen idrott. Det blir filmmys tillsammans med klass 1 efter Luciafirandet.

Information om Luciakvällen.

Vi träffas ca17:45 vid lokalen längst fram vid utescenen. Ni lämnar barnen till oss så sitter vi (klassen) tillsammans under hela uppträdandet.

Barnen får gärna vara utklädda till Lucior, tomtar osv, Tänk på att ha varma kläder under. VI sjunger vår sång tillsammans med klass 1 efter Luciatåget. Därefter är det övriga klassers tur att sjunga sina sånger.

När allt är slut sitter vi kvar och väntar på att ni kommer och hämtar ert barn. Detta för att ingen skall komma bort och bli ledsen. När ni hämtar ert barn måste ni tala om för någon av oss att ni har gjort det.

Därefter är det julmarknad inne i lokalen med lotterier, fiskdamm och alster som barnen gjort.

Vi ansvarar för barnen under uppträdandet sedan tar ert ansvar över igen.

Luciakvällen är obligatorisk och barnen blir istället lediga torsdgen den 19-e dec.

Terminens sista dag är alltså onsdagen den 18-e. Då slutar vi dessutom tidigare redan vid10:30. Se tidigare mail om detta om ni funderar på något.

Trevlig Advent ! Önskar Annette, Cissi och Micke